18 / 100

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که امروزه در تلویزیون‌ها دیده میشود، خرابی پنل تلویزیون است. این مشکل به دلایل متفاوتی میتواند اتفاق بیافتد و دارای علائم خاص خودش است. در واقع پنل همان صفحه نمایش دستگاه است که از گران‌ترین و اصلی‌ترین قطعات تلویزیون به شمار میرود. در ادامه این مطلب از کار درست تعمیر میخواهیم به بررسی مهمترین دلایل خرابی پنل تلویزیون و علائم خرابی پنل بپردازیم. به این ترتیب اگر پنل تلویزیون شما دچار مشکل شده و یا احساس می‌کنید که اتفاقی برای نمایشگر تلویزیون شما افتاده است، توصیه می‌کنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

نمایش رنگ و تصویر در نمایشگر تلویزیون‌های ال ای دی چگونه است؟

صفحه ال ای دی تلویزیون برای نور پس زمینه از کریستال‌های مایع جهت نمایش رنگ‌ها استفاده می‌کنند. با اینکه امروزه صفحه نمایش‌های ال ای دی در بازار زیاد شده است، خوب است بدانید که پنل‌های ال ای دی در واقع نوعی از ال سی دی هستند که در آنها، نور پس زمینه سفید به وسیله بلورهای مایع فیلتر شده که در هر پیکسل رنگ‌های خاصی را استخراج می‌کند.

پیشنهاد مطالعه : تعمیر ال ای دی و ال سی دی در اصفهان

خرابی پنل تلویزیون به چه معناست؟

خرابی پنل در واقع تغییر رنگی هست که به خاطر عدم تعادل در به کارگیری پیکسل‌ها به وجود می‌آید و معمولاً بعد از ثابت ماندن یک تصویر روی صفحه نمایش برای زمان زیاد، شاهد این اتفاق هستیم. اینکه چه مدت زمانی برای سوختن پنل نیاز است، به موارد مختلفی مثل تنظیمات کنتراست و روشنایی، تصویر نمایش داده شده، اندازه صفحه و … بستگی دارد. اما به احتمال زیاد ساعت‌های طولانی نیاز است تا تغییر رنگ قابل توجهی به وجود آید. به عبارتی سوختن پنل تلویزیون این معنا را می‌دهد که لیکوئیدهای داخل پنل خاصیتشان را از دست داده‌اند و در این حالت دیگر نمی‌توانند رنگ‌ها و تصاویر را به نمایش در بیاورند.

دلایل خرابی پنل تلویزیون

علت خرابی پنل تلویزیون

خرابی پنل تلویزیون می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله آب خوردگی پنل، سوختگی پیکسل، ثابت ماندن یا ماندگاری تصویر، افزایش سن دستگاه، شکستگی پنل یا وارد شدن فشار بیش از حد، وارد شدن ضربه به پنل و … اتفاق بیفتد که در ادامه این مطلب علائم و دلایل خرابی پنل تلویزیون را به صورت دقیق و مفصل بررسی می‌کنیم.

وارد شدن ضربه به پنل دستگاه

برخورد اجسام تیز یا وارد شدن ضربه به صفحه تلویزیون باعث ایجاد مشکلاتی در تصویر می‌شود که در نهایت ممکن است به سوختن پنل منجر شود. در واقع اجسام تیز، وارد شدن ضربه و … آسیب‌هایی در پنل ایجاد می‌کنند که در نتیجه آنها ممکن است خطوطی روی صفحه تلویزیون شما به وجود آید، تصویر آن تیره شود و مواردی از این قبیل که برای حل بسیاری از آنها راه حلی جز تعویض پنل نیست.

شکستگی پنل یا وارد شدن فشار بیش از حد

وارد شدن فشار زیاد به پنل دستگاه سبب شکستگی پنل یا آسیب دیدگی آن می‌شود و در نهایت شاهد خرابی پنل تلویزیون هستیم. به وجود آمدن شکستگی یا وارد شدن ضربه می‌تواند در زمان جابجایی دستگاه اتفاق بیفتد. در صورتی که این مشکل به وجود آمد، باید حتماً پنل تلویزیون خود را تعویض کنید. توجه داشته باشید که تعویض پنل هزینه زیادی داشته و در واقع پنل دستگاه شما حدود ۸۰ درصد کل قیمت آن را شامل می‌شود.

افزایش عمر تلویزیون

با تمام شدن طول عمر مفید تلویزیون احتمالاً خروجی نور به صورت نابرابر می‌شود و در نتیجه آن تصاویر به درستی نمایش داده نمی‌شوند. علاوه بر پنل علت بسیاری از خرابی‌های تلویزیون می‌تواند به خاطر افزایش سن آن باشد. در این حالت افزایش سن تلویزیون از دیگر مشکلاتی است که روی خراب شدن پنل دستگاه تاثیرگذار است.

ثابت ماندن تصویر یا ماندگاری تصویر

یکی از مهمترین دلایل خرابی پنل تلویزیون، ثابت ماندن تصویر در کل صفحه یا درنقطه‌ای از آن است. زمانی که تصویر تلویزیون برای مدت زیادی روی یک تصویر یا یک کانال ثابت باشد، احتمالا بخش‌هایی که همیشه در تصویر ثابت هستند، مانند بخش آرم کانال، یا به عنوان مثال قسمتی که همیشه رنگ تصویر سیاه رنگی دارد، به مرور زمان دچار پیکسل سوختگی شده و در نهایت پنل دستگاه شما آسیب ببیند. به این ترتیب احتمالا زمانی که تلویزیون روی همان کانال است متوجه خرابی پنل نشوید اما زمانی که کانال تغییر میکند و یا مشغول تماشای فیلمی هستید، متوجه ضعیف شدن یا بهم ریختگی تصویر در یک نقطه یا دیده شدن تصویر به حالت روح و شبح میشوید که این به معنای خرابی یا سوختن پنل است.

البته در مواقع زیادی این به هم ریختگی یا تغییر رنگ و مشکلات تصویر موقتی بوده و پس از مدت کوتاهی برطرف می‌شود، به این ترتیب ثابت ماندن یا احتباس تصویر موضوعی موقتی بوده و قبل از تبدیل شدن آن به یک مشکل دائمی، احتمالاً متوجه آن خواهید شد. اما در صورتی که برای دفعات یا مدت زیادی این حالت پیش بیاید، احتمالاً به سوختن کامل پنل شما منجر شده و در نهایت راهی جز تعویض پنل تلویزیون نخواهید داشت.

دلایل خرابی پنل تلویزیون

پیکسل سوختگی تلویزیون

پیکسل‌ها در پنل‌ قرار دارند و هر کدام از آنها وظیفه ایجاد رنگ را دارد. کنترل پیکسل‌ها توسط ترانزیستورها صورت می‌گیرد و هر پیکسل ۳ عدد ساب دارد. در یک صفحه نمایش ال ای دی پیکسل‌های جداگانه در زمان تابش نور خراب شده و هنگامی که صفحه روی یک تصویر ثابت بماند، خراب شدن پیکسل‌ها سرعت بیشتری می‌گیرد. زمانی که پیکسل از بین رفت، دیگر بهبودی برای آن نیست. در صورتی که پیکسل بسوزد، آن بخش از تصویر با مشکل مواجه شده و ممکن است که یک نقطه سفید یا به عنوان مثال سبز یا مشکی در صفحه مشاهده کنید. در نهایت سوختن پیکسل‌ها سبب خرابی پنل تلویزیون شده و میتوانید برای بررسی و تعمیرات تخصصی از خدمات تعمیر تلویزیون در اصفهان استفاده کنید.

آبخوردگی پنل تلویزیون

از دیگر دلایل خرابی پنل می‌توان به آبخوردگی آن اشاره کرد. آبخوردگی سبب آسیب فلت‌های انتقال دهنده تصویر در پنل دستگاه شده یا در نهایت باعث میشود که فلت‌های ریز داخل پنل بسوزند و منجر به خرابی کامل پنل تلویزیون شوند. به این ترتیب توصیه می‌کنیم در نظر داشته باشید که در زمان نظافت دستگاه، جلوی ورود مایعات به پنل تلویزیون را بگیرید تا شاهد سوختن آن نباشید.

 

علائم خرابی پنل تلویزیون

از جمله این موارد می‌توان به وجود خطوط عمودی در نمایشگر تلویزیون، دوتایی شدن تصویر، به وجود آمدن یک نقطه سفید در تصویر تلویزیون، به وجود آمدن یک رنگ غیر عادی در تمام صفحه، روشن شدن نور بک لایت بدون نمایش کامل تصویر، تفاوت رنگ‌ها با تصویر اصلی و به هم ریختگی رنگ‌ها، نبود شفافیت تصویر، کدر شدن و ماتی قسمتی از تصویر یا کل آن اشاره کرد.

 

روش‌های جلوگیری از خرابی تلویزیون

تغییر مداوم کانال‌ها یا ثابت نگذاشتن تصویر

جهت جلوگیری از خرابی پنل توصیه می‌کنیم صفحه نمایش خود را برای زمان طولانی روی یک تصویر ثابت نگه ندارید. به این ترتیب بهتر است شبکه‌های مختلف را نگاه کنید و از تماشای مداوم یک کانال مخصوصا اگر یک تصویر ثابت مثل نوار متنی خبری یا آرم دارد خودداری کنید. با تعویض کانال‌ها پیکسل‌ها استراحت کرده و از خرابی پنل جلوگیری کرده‌اید. البته این روش زمانی کارایی دارد که بخشی از پنل دچار پیکسل سوختگی نشده باشد، در غیر این صورت این مورد جواب نمی‌دهد. در واقع روش گفته شده برای پیشگیری از مشکل است نه برای حل آن.

کاهش کنتراست تصویر

کاهش کنتراست یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از خرابی پنل تلویزیون است. توصیه می‌کنیم تنظیمات کنتراست روی کمترین حالت ممکن باشد و این موضوع به معنی یکنواخت بودن نور در صفحه نمایش است. در این حالت فشار کمتری به مناطق خاصی از صفحه وارد شده این موضوع سبب حفاظت از پنل در برابر آسیب می‌شود. پس تا جایی که اذیت نمی‌شوید برای کاهش کنتراست اقدام کنید.

دلایل خرابی پنل تلویزیون

کم کردن نور صفحه

برای جلوگیری از خرابی پنل تلویزیون، توصیه می‌شود میزان روشنایی را روی حداکثر تنظیم نکنید. در بسیاری از دستگاه‌ها میزان روشنایی از قبل تعیین شده و معمولاً تنظیمات آن روی بیشترین میزان روشنایی در حالت پیش فرض است. پس همین حالا به تنظیمات نمایشگر مراجعه کرده و تنظیمات روشنایی را روی ۵۰ درصد یا کمتر از آن تنظیم کنید تا خطر سوختن پنل به حداقل برسد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها